DANOU

Voor diegenen die Danou en haar verhaal niet kennen.


Danou is een meisje van 11 met Cri du chatsyndroom. Er zijn vele vormen, maar bij haar houdt dit vooral in dat ze een meervoudige beperking heeft. Ze zit mentaal op een leeftijd van 3 à 4 jaar.
Stappen gaat moeizaam of vaak zelfs niet omwille van angsten t.g.v. haar autisme. Ze verplaatst zich vooral al zittend op haar achterwerk. Het zogenaamde 'poepschuiven'. Haar autisme zorgt er ook voor dat ze heel moeilijk prikkels kan verwerken of moeite heeft met veranderingen. Ze braakt dan opzettelijk of begint wondjes op haar polsen open te krabben en sluit zich zo af van de buitenwereld.
Daarnaast is ze incontinent en volledig afhankelijk van sondevoeding.
Ze kan niet praten, maar maakt met gebaren en haar lichaamstaal zeer duidelijk wat ze wel of niet wil.
Haar favoriete bezigheid is veel knuffels en zoentjes geven.
Daarnaast neemt ze haar liefste knuffelpoezen Pim en Pom al eens graag mee op uitstap met de fiets. 10 km fietsen, 20 of 30, maakt niet uit, zo lang er maar niet teveel pauzes zijn onderweg. 😀
Tot voor kort deden we dat met de bakfiets, maar deze wordt jammer genoeg te klein voor haar.
De oplossing, een rolstoelfiets!
Een fiets die we getest hebben en die zeer comfortabel en veilig is. De rolstoel kan losgekoppeld worden zodat je naast het fietsen ook gewoon kan rondwandelen. (zie foto's)
Jammer genoeg hangt er aan dit soort fiets ook een pittig prijskaartje. Het VAPH (Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap) komt ons wel voor een klein stuk tegemoet, maar dat bedrag is helemaal niet toereikend.
Dus waren er lieve vrienden die op het idee kwamen om een benefiet te organiseren.