over ons

Toen, na de vele succesjaren van het KWC (Kinder Wijk Comité De Vesten), een eind kwam aan dit alles was het een paar jaar stil rond enige werking in onze wijk.

Tot Emiel samen met Alex, Rudy, Walter en Julien op 8 juni 2009 officieel "wijkgemeenschap De Vesten" boven de doopvond hielden. Julien en Walter zijn kort na de oprichting en daarna ook Rudy uit het bestuur verdwenen en was Ashley ons komen versterken. In 2016 werd dit aangevuld met Peter en Wilfried terwijl Ashley een stap terug zette om een gezinnetje te stichten. Alex verliet ook het bestuur bij de omvorming naar het vzw statuut op 24 oktober 2017 en Peter verliet dan om medische redenen de raad van bestuur en werd vervangen door Dave waarna ook Bart toetrad tot de omgevormde raad van bestuur. we zouden dan in 2021 Annie en Mieke verwelkomen tot het lot anders besliste en we Mieke op 65 jarige leeftijd plots moesten afgeven. met droefheid en verslagenheid werken we met het oude bestuur verder met Mieke in gedachten. Ondertussen heeft ook Bart het bestuur verlaten en kwamen Luc en Nathan ons vervoegen en dit hopelijk voor een lange tijd.

In 2019 vierden we ondertussen de 10e verjaardag van ons comité en in 2020 zal het dan ook ons 10e Vestenfestival zijn waar we uitkeken naar een nog mooier programma dat voor de eerste keer gespreid zou zijn over vier dagen, was daar niet dat verdomde Coronavirus dat alles deed ontploffen en meteen ook alles werd geannuleerd voor gans het jaar 2020. dit liep alvast door tot half 2021. meteen de start voor een nieuw concept en het oude programma verdween jammer genoeg in de geschiedenisboeken. Sinds oktober 2019 zijn we ook een btw plichtige vzw geworden. 

Zoals bij vele verenigingen was ook het begin moeilijk maar realiseerden we ondertussen reeds heel wat zaken. als voornaamste kunnen we trots zijn op ons Vestenfestival dat 9 edities kende.

Begonnen als een leuke garageverkoop was dit uitgegroeid tot een echt "festival" met garageverkoop, rommelmarkt, kermisattracties, multiculturele eet en drinkgarages en onze feesttent met optredens op zaterdag en zondag. de rest van het verhaal vindt je deels hierboven.

We bouwden ondertussen onze "container" om tot " 'tKoT". Zo een beetje onze ontmoetingsplaats in de wijk waar je langs kan komen voor een babbel, een spelletje of dergelijke. Mede door onze niet aflatende ijver en de fantastische steun van verscheidene gemeentelijke diensten hebben we nu ook aan 'tKoT een prachtig terrasje met veranda. we plaatsten ook 2 mega parasols om ten aller tijde van ons terras te kunnen genieten. ondertussen werd ook een degelijk terras aangelegd wat ons "kot" echt tot z'n recht laat komen.

ondertussen heeft ook corona bij ons lelijk huis gehouden... laten we het daar maar op steken... 

2022 is dan alweer een kanteljaar waarbij enkele bestuurders werden toegevoegd en anderen de vzw verlieten.

2023 kende dan weer opnieuw succes en dan vooral met ons 14e Vestenfestival waarmee we hoge ogen gooiden, mede dankzij ons schitterend programma met o.a. Nathan, Christoff en Margriet Hermans

onze 15e editie in 2024 van ons Vestenfestival beloofd alvast nog beter te doen met o.a. de Romeo's, Nathan en Sam Gooris. zeker de moeite om een keertje af te zakken naar de Vesten op zaterdag 17 en zondag 18 augustus 2024

Zin om eens kennis te maken?

kom eens langs, alle dagen, met uitzondering van maandag, vanaf 14 uur (zie 'tKoT - klik hier)

We hopen van harte dat iedereen ook een beetje respect heeft voor alles in onze fijne en leuke wijk..

zin om ons dagelijks bestuur of zelfs de raad van bestuur te versterken of om een keertje mee te helpen bij één of andere activiteit?  neem dan eens contact op met ons secretariaat. info@wijkdevesten.be