over ons

Toen, na de vele succesjaren van het KWC (Kinder Wijk Comité De Vesten), een eind kwam aan dit alles was het een paar jaar stil rond enige werking in onze wijk. Tot Emiel samen met Alex, Rudy, Walter en Julien op 8 juni 2009 officieel "wijkgemeenschap De Vesten" boven de doopvond hielden. Ondertussen zijn Julien en Walter kort na de oprichting en ondertussen ook Rudy uit het bestuur verdwenen en was Ashley ons komen versterken. In 2016 ook aangevuld met Peter en Wilfried terwijl Ashley een stap terug zette om een gezinnetje te stichten. Alex verliet ook het bestuur bij de omvorming naar het vzw statuut op 24 oktober 2017 en Peter verliet dan om medische redenen de raad van bestuur en werd vervangen door Dave.

In 2019 vierden we ondertussen de 10e verjaardag van ons comité en in 2020 zal het dan ook ons 10e Vestenfestival zijn waar we uitkijken naar een nog mooier programma dat voor de eerste keer gespreid zal zijn over vier dagen. sinds oktober 2019 zijn we ook een btw plichtige vzw geworden. (ondertussen is dit geannuleerd door de coronacrisis en wordt het volledige programma verplaatst naar 2011)

Zoals bij vele verenigingen was ook het begin moeilijk maar realiseerden we ondertussen reeds heel wat zaken. als voornaamste kunnen we trots zijn op ons Vestenfestival. begonnen als een leuke garageverkoop is dit uitgegroeid tot een echt "festival" met garageverkoop, rommelmarkt, kermisattracties, multiculturele eet en drinkgarages en onze feesttent met optredens op zaterdag en zondag.

We bouwden ondertussen onze "container" om tot " 'tKoT". Zo een beetje onze ontmoetingsplaats in de wijk waar je langs kan komen voor een babbel, een spelletje of dergelijke. Mede door onze niet aflatende ijver en de fantastische steun van verscheidene gemeentelijke diensten hebben we nu ook aan 'tKoT een prachtig terrasje met veranda en petanquebaan waar iedereen gebruik kan van maken. we plaatsten ook 2 mega parasols om ten aller tijde van ons terras te kunnen genieten. ondertussen werd ook een degelijk terras aangelegd wat ons "kot" echt tot z'n recht laat komen.

ondertussen zitten we reeds maanden in de corona crisis en deden wij er alles aan om 'tKoT en omgeving corona veilig te maken en te houden maar er mag voorlopig niks meer.. we wachten dus af en hopen tegen 1 februari !? terug open te mogen.

Zin om eens kennis te maken? kom eens langs, alle dagen vanaf 14 uur (zie 'tKoT - klik hier)

We hopen van harte dat iedereen ook een beetje respect heeft voor alles in onze fijne en leuke wijk..

zin om ons dagelijks bestuur te versterken of om een keertje mee te helpen bij één of andere activiteit?  neem dan eens contact op met ons secretariaat. info@wijkdevesten.be